Ingrediënten voor 4 personen
- 2 spaghettipompoenen
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook (indien gewenst)
- 1 bloemkool
- 1 courgette
- een paar plakjes ontbijtspek
- een half blokje feta kaas
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de spaghettipompoen schoon, snijd deze over de lange kant door de helft en verwijder de pitten.
- Smeer de spaghettipompoen in met olie en leg deze vervolgens met de gesneden kant naar beneden in de ovenschaal en zet deze voor 30 minuten in de oven.
- Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en snijd de courgette in blokjes
- Fruit de ui zachtjes en roerbak en de bloemkool en courgette kort mee (2-3 min)
- Haal dan de spaghettipompoen uit de ovenschaal, het vruchtvlees is nu dradiger geworden en schep dit eruit met een lepel
- Voeg dan de ontbijtspek, de feta, en de draden van de spaghettipompoen hieraan toe
- Roer het geheel nog 2 minuten door.
- Schep dit mengsel in de halve, uitgelepelde spaghettipompoen en zet deze in een ovenschaal
- Haal de spaghettipompoen na 20 minuten uit de oven en je kunt de pompoen nu tot op de schaal uitlepelen!