Wie zijn wij?

DE POMPOENWINKEL

De Pompoenwinkel bevindt zich centraal op Noord-Beveland net buiten de dorpskern van Geersdijk. Op ´t Hof Geersdijk is de oude werktuigenschuur omgebouwd tot pompoenwinkel. Deze vindt zijn oorsprong in een verkoopkraam aan de weg die met de jaren is uitgegroeid tot een volwaardig familiebedrijf.

2005 – Start in Geersdijk
In 2005 zijn wij, Cees-Jan en Menno van der Zweep, begonnen met het verkopen van pompoenen en kalebassen aan de Geersdijkseweg in Geersdijk. Door toenemende belangstelling groeide de kraam bij de oprit.
maart 29
2005
2011 – Boerderijwinkel
In 2011 zijn wij gestart met een boerderijwinkel in de oude, nostalgische schuur aan het erf op ’t Hof Geersdijk. De schuur heeft decennia lang gediend als opslagplaats van werktuigen.
maart 29
2011
2013 – Renovatie wagenschuur
Met de renovatie van de wagenschuur hebben wij een deel omgebouwd tot winkel en is de zolder weer begaanbaar gemaakt. Hierdoor ontstond de mogelijkheid om naast verse pompoenen en kalebassen ook de gedroogde fleskalebassen tentoon te stellen.
juli 24
2013
2015 – Een volwaardig familiebedrijf
Sinds 2015 is de Pompoenwinkel een volwaardig familiebedrijf en doen Annelies en Paul meer en meer de dagelijkse werkzaamheden op het land en in de winkel.
maart 29
2015
2017 – Tunnelkas voor fleskalebassen
Voor de fleskalebassen hebben wij een tweede tunnelkas geplaatst. Ook is er een nieuw terras met pergola gebouwd in de kruidentuin.
juli 19
2017
2020 – Uitbreiding Pompoenpad
Bovenop de heuvel met uitzicht op 't Hof Geersdijk lees je meer over het verleden. Via het nieuw aangelegde pad langs de vaete (drinkput) kom je terug op het terras.
juli 21
2020
Kapschuur geplaatst
Op de plaats van het terras voor de winkel hebben wij een kapschuur geplaatst. Zo kunnen we in het seizoen meer pompoenen opstellen. Uit de zon en droog onder de.
juli 29
2021
Nieuwe tunnelkas
Met de tunnelkas hebben wij meer opkweekruimte voor jonge pompoenplantjes. Ook hebben we 's zomers meer ruimte om fleskalebassen in de kas te laten groeien. In de nieuwe kas is.
juli 29
2023

De Winkel

De in 2012 gerenoveerde schuur biedt ons de mogelijkheid om de pompoenen en kalebassen goed te beschermen tegen wind en regen. Daarnaast hebben wij ons assortiment kunnen uitbreiden met cadeauartikelen en decoratieve producten.

Vergaderruimte

De bovenverdieping wordt gebruikt voor workshops en vergaderingen. De aankleding van de bovenverdieping bestaat uit een unieke collectie gedroogde fleskalebassen. Ook bevindt zich hier de keuken om gasten van koffie, thee of een heerlijke lunch te kunnen voorzien.

De Pompoentuin

In het seizoen tussen augustus en eind oktober is de pompoentuin open. Via een uitgezet pad kom je langs de terrassen, de kruidentuin en bij de tunnelkassen met fleskalebassen. Via de kassen kom je links bij een van de weinige artisjokkenvelden van Nederland, bloeiend echt een schitterend gezicht. Rechtsaf gaat het pad slingerend langs veel verschillende soorten pompoenen terug naar de winkel. Middels de informatieborden kom je er van alles over te weten!