De eerste pompoenen en kalebassen zijn van het land en liggen in onze winkel! De komende weken zal ons assortiment steeds iets groter worden want sommige soorten moeten nog iets verder afrijpen. Zo ligt de oranje eetpompoen al klaar voor consumptie, maar moet u voor de Butternut en de groene Kabocha even geduld hebben.

De droogte heeft wel zijn effect gehad op de pompoenen. De effecten van de droogte zijn goed te zien langs het pompoenpad dat wij ook dit jaar hebben uitgezet. Op het land, waar de pompoenen geen water hebben gehad zijn de pompoenen dit jaar iets kleiner dan normaal. Daarentegen is de afrijping en daarmee ook de houdbaarheid goed!

De fleskalebassen in de kas kunnen wij met een druppelslang watergeven en de kas hangt dan ook behoorlijk vol. Wit u de nog even door de kas lopen? Wees er dan snel bij, want binnenkort gaan wij deze sluiten. De fleskalebassen worden dan te groot en er hangen er dan teveel in de weg voor een goede doorgang. Buitenom kunt u dan het pompoenpad vervolgen!

Onze bovenverdieping is dit jaar niet toegankelijk. In verband met de bouw van een nieuw woonhuis dient deze tijdelijk als opslag.